Martina Nejedlá a Jakub Skalák

Tak jsme se konečně dočkali – 21. červen přinesl námi avizovaný a dlouho očekávaný Dramatický vývar, který byl dle ohlasů pohlazením po duši. Představili se v něm jednak všichni studenti našeho divadelního souboru, jednak ti, kteří se nebáli ukázat své hudební schopnosti, autorské písně nebo básně.

Celým pořadem provázeli Ondřej Cmunt a Klára Wimmerová, kteří se svého úkolu zhostili na jedničku. V úvodu se předvedl soubor v  kompletní sestavě v pantomimické scénce nazvané Perpetuum mobile. Slyšet jste mohli např. vystoupení Anny Tiché a Vojtěcha Hrabánka ze sexty, kteří se s přednesem textů dostali až do národního kola  recitační soutěže Wolkrův Prostějov. Rozhodně předvedli pěkný výkon na soutěži i na divadelním večeru. 

Stejně tak zazněly texty studentů Michala Hoška z tecie a Ondřeje Cmunta ze sekundy, které úspěšně přednášeli v recitační soutěži Dětská scéna (pro recitátory do 15 let). Zazněla i improscénka, jejíž režie se ujali samotní studenti v čele s Evou Lonskou z 3. A. Večer se opravdu povedl, všichni účinkující se zhostili svého úkolu na jedničku, za což jim patří velký dík.

Mezi další neplechy, které dramatický soubor v posledních dvou měsících “naplešil” patří i vystoupení v Neratovicích  1. máje na kopci Miluji, kde zaznívají již deset let různé Máchovské texty v netradiční dramaturgii.  Nesmíme zapomenout ani na uvedení výstavy v galerii Za rohem pořádané mělnickou knihovnou, kde se přednesů textů v duchu surrealismu chopili studenti GJP: Justýna Uxová, Vojtěch Hrabánek, Anna Tichá ze sexty a Tonda Nesměrák z 1. A. V mělnické knihovně ještě členové divadelního souboru dali o sobě vědět při komponovaném večeru, který byl věnovaný uvedení knihy Tati! Philippa Corentina. 

Velmi nás těší, že členové divadelního souboru při GJP, získávají zdravé sebevědomí a jistotu v jejich veřejném vystupování.