Lukáš Gramskopf

Studenti naší školy se o víkendu 3. – 4. června zúčastnili mezinárodní robotické soutěže v pražském Kongresovém centru. Nakonec skončili čtvrtí.

V sobotu 3. 6. se vydali Adam Beránek ze sexty spolu s Matějem Mazuchem z kvinty do Kongresového centra v Praze trénovat na soutěžní den v neděli. Soutěžili s robotem Uklízečka Vojtěška v disciplíně Puck Collect. V neděli jsem se k nim připojil i já a mohli jsme jet vyhrát. Po třech kolech soubojů každý s každým jsme se dostali do vyřazovací části. Postupně jsme bohužel prohráli čtvrtfinále i souboj o třetí místo a skončili na 4. místě.

Robotický Den je robotická mezinárodní soutěž v různých úkolech. Tento rok přijeli týmy např. z Polska, Turecka nebo Kypru. Úkoly mají většinou časový limit kolem 2 minut a cílem je nasbírat co nejvíc bodů. Cílem Puck Collectu je přemístit co nejvíc puků své barvy na vaše pole, souběžně soupeří dva roboti.

Pavel Šrytr k tomu dodal: “Kluci s uklízečkou zabodovali v soutěži i u ostatních účastníků. Provedení bylo neotřelé a odvážné. Škoda, že v semifinále nepadl jeden bod navíc a nebyla to medaile.”