Dagmar Dvořáková

V letošním školním roce proběhl již 46. ročník SOČ (Středoškolské odborné činnosti). Opět se ho zúčastnila i naše škola.  V březnové školní přehlídce vystoupilo 16 studentů s 15 odbornými pracemi. Nevychází počty? Není to chyba v součtu, ale jednu práci vytvořili dva studenti. Diváci z řad třeťáků si tak mohli poslechnout obhajoby z různých oborů, ekonomiky a řízení, dopravy, fyziky, zdravotnictví, biologie, zemědělství, pedagogiky a psychologie, historie, politologie, informatiky. Nabídka zpracovaných témat byla opravdu pestrá.

Do krajské přehlídky jsme vyslali  šest studentů obhajujících pět prací. Štěpán Bačinský a Jaroslav Zikmund ve svých oborech zvítězili a postoupili do celostátní přehlídky, ostatní obsadili skvělá 2. místa. Práce Štěpána Hladkého a Šimona Jelínka se dostala do tzv. licitace a nakonec i ji, tentokrát osamoceně, obhajoval Šimon v Pardubicích.

V neděli 23. června nás kluci potěšili. Na celostátní přehlídce se vůbec neztratili. Štěpán Bačinský svou prací o studentské samosprávě oslovil porotu a získal 1. místo. V oboru historie jsme měli dvě želízka v ohni. Jaroslav Zikmund se svou prací o legionáři Bernardu Steinerovi obsadil 6. místo a Šimon Jelínek s Mělnickým rukopisem místo 14.

Všem moc blahopřejeme.